lauantai 22. heinäkuuta 2017

Oma pieni porukka

Olen ilokseni saanut kutsun osallistua pienen harrastaja-ryhmän näytelmään. On ollut aivan mahtavaa olla mukana! 

Näkövammaisten yhdistys täytti viime syksynä 30 vuotta ja juhlan kunniaksi pyysimme erästä yhdistyksemme jäsentä kirjoittamaan pienen näytelmän. Näin syntyi ”Tuoksujen maailma”. Näkövammaisyhdistyksen neljä jäsentä osallistui näytelmän esittämiseen.
Harjoituksissa oli aina kova meteli, nauru raikui ja muutenkin oli ääntä. Pitihän sitä näyttelijöiden oppia ääntään käyttämään. Näytelmän käsikirjoitus pohjautui elettyyn elämään ja tositapahtumiin. Näytelmä kertoo siitä, miten näkövammaiselle tuoksut ovat tärkeitä. Mukana on paljon vinkkejä, miten kohdata näkövammainen, mutta pääasia on huumori. Pitäähän sitä ihmisellä olla hauskaa, näki tai ei!

Syksyllä ensi-iltansa saanut ”Tuoksujen maailma” sai uuden esityksen erään eläkeläisyhdistyksen kesäpäivässä. Kyllä oli näyttelijöillä itselläänkin taas hauskaa! Kuinka voikaan näytelmä reilussa puolessa vuodessa muuttua niin paljon, sitä ei voi kuin ihmetellä. Punainen lanka pysyi samana, mutta vuorosanat saivat uutta hehkua. Tämä on niin parasta tällaisessa harrastajaporukassa, kun saa improvisoida. Hyvä yleisö antaa näyttelijälle lisäpotkua. Itse ainakin nautin esiintymisestä ja toivon, että katsoja saa mahdollisimman paljon irti. Siksi hyvän yleisön läsnäolo välittyy myös itse näytelmään ja sitä antaa parastaan.

Jos haluat oman yhdistyksesi johonkin tilaisuuteen pientä hauskuutta, ole rohkeasti yhteydessä! Tältä porukalta löytyy muutamiakin pienoisnäytelmiä, joita porukka eri kokoonpanoissa mielellään esittää.
                                                                            Päivi


1 kommentti:

  1. Ja jos/kun Sinä ja/tai yhdistyksenne pohtii tällaisen erikoisosaamisesityksen ottamista teidänkin tulevaan ohjelmistoonne, niin yhteyden saa http://salonnakovammaiset.fi/ -sivulta puheenjohtajan sähköpostilla tai Facebookissa taikka puhelimitse Päiville viestittämällä. Nyt tarjoutuu tilaisuus päästä hiukkasen sisälle näkövammaisten maailmaan - sitä ei kannata ohittaa!
    IsoTimppa

    VastaaPoista