lauantai 15. heinäkuuta 2017

Kesäretkellä

Miltä tuntuisi lähteä bussiretkelle, josta et tiedä muuta kuin lähtöajan ja -paikan sekä matkan hinnan? 190 rohkeaa henkilöä lähti kauniina kesäaamuna neljällä bussilla sokkomatkalle tietämättä mitään matkanpäästä tai päivän ohjelmasta. Salon Tilausmatkat ovat järjestäneet sokkoretkiä ja mainonta toimii suusta suuhun. Onhan heillä matkoista toki nettisivuillakin lisää tietoa. Itsekin olin ystäväni kanssa ensimmäisellä sokkomatkalla huhtikuussa. Koimme matkan järjestelyineen sen verran hauskaksi, että ilmoittauduimme uudelle matkalle.

Tälläkin kertaa yksi hauska ohjelmanumero on arvuutella, minne matka tällä kertaa suuntautuu. Virtasen kaupan pihalta lähdimme kuljettajamme Tomin ohjaamalla bussilla Somerontietä. Mukana meillä oli Salon Seudun Sanomien toimittaja tekemässä työtään hieman erilaisena työpäivänä. Saamme lukea hänen matkakertomuksensa myöhemmin lehdestä. Kun emme kääntyneet Turun moottoritielle, seuraava arvaus oli kakkostielle päästyämme, että Poriin mennään. Pysähdyimme Humppilassa Lasikellossa aamukahville ja sämpylälle. Siellä oli myös aikaa ostoksiin ja tapani mukaan pistäydyin Kirjapörssissä katsomassa valikoimaa.

Matka jatkui, mutta ei Poriin saakka, vaan käännyimme Tampereen suuntaan. Vähän ennen Tamperetta käännyimme 3-tielle ja niin saavuimme ensimmäiseen tutustumis-kohteeseemme Visavuoreen. Olin ilahtunut tästä kohteesta, sillä minulla oli aukko sivistyksessä, kun en ole täällä aiemmin vieraillut. Visavuori on kulttuurikohde, josta voi lukea lisää täältä (Visavuori). Kyseessä on kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakoti. Hänen ateljeessaan oppaamme kertoi paikan historiaa ja Emil Wikströmin taiteesta. Ateljeessa oli nähtävänä taiteilijan töitä eri kausilta. Itse rakennus on myös näkemisen arvoinen. Erityisesti kiinnitin huomiota joka huoneessa uuneihin. Taiteilija oli itse suunnitellut ja osin polttanut tiiliä rakennettaviin uuneihin. Myös Visavuoren puutarha on näkemisen arvoinen. Taiteilija on ollut ahkera mies ja yksi hänen mielenkiinnon kohteitaan on ollut puutarhan rakentaminen.

 Ateljeen uuni
Talvipuutarhan uuni
Yksityiskohta ateljeen tornissa

Ateljeen ja taiteilijakodin jälkeen siirryimme Kari-paviljonkiin, jonne on kerätty Kari Suomalaisen taidetta ja pilapiirroksia vuosien varrelta.

Visavuoresta mukaamme tuli opas ja hän kertoi Sääksmäen ja Valkeakosken historiaa ja nykypäivää. Seuraava pysähdys oli Hotelli Valtikka Valkeakoskella ja siellä söimme maittavan lounaan. Keräännyimme taas bussiin, mutta nyt olikin lyhyt siirtyminen seuraavaan kohteeseen. Laiturissa meitä odotti Suvi-Ellen.  
Suvi-Ellen ja henkilökunta

Suvi-Ellenin matkassa risteilimme kauniissa auringon-paisteessa Mallasvedellä. Katselimme maisemia, kauniita kesämökkirantoja ja ennen kaikkea nautimme lämpimästä auringonpaisteesta. Kapteeni kertoi näkymistä ja veneen historiasta.

Jatkoimme matkaa bussin kyydissä ja nyt alkoi arvuuttelu, että Hämeenlinna on seuraava kohde. Se sitten oli oikea arvaus ja pysähdyimme Aulangolle kahville ja raparperipiirakalle. Mikäs siellä oli kahvia nautiskella kauniilla terassilla mukavassa seurassa.

Kello oli jo siirtynyt näyttämään iltatunteja, joten Aulangon jälkeen lähdimme kotimatkalle. Meillä oli taas hauska reissu. Nyt vaan ilmoittautumaan seuraavalle sokkomatkalle, joka tehdään 26.10.
                              Eila


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti