keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Kesä

Joka vuosi odotetaan, että se saapuu, Kesä, isolla kirjoitettuna. No tuleehan se kesä, joskus hiukan viileämpää, joskus kuumempana.

Suomessahan on neljä vuodenaikaa, talvi, kevät, kesä ja syksy.

Miksi se kesä on niin odotettu?

No onhan silloin kesälomat, vaikka nykyään on myös syys- ja talvilomatkin.

Itse odotan kevättä, olen syntynyt toukokuussa, onko sillä merkitystä, tiedä sit?

Kevät on kuitenkin ihana aika, menemme valoon päin, toisin sanoen valoisammat yöt. Kaikki ns. herää viheriöimään, kukat tekevät nuppuja, lehdet alkavat ”herätä” ja ah mikä tuoksu.

Nyt on taas sellainen kesä, olemme hyvän matkaa heinäkuuta menneet ja muutama päivä ollut tosi lämpimiä, ei liikaa kuitenkaan. Kylmää ja sateista, no mihin vertaa kylmä/lämmin. Onhan näitä viileitä kesiä ollut ennenkin, mutta kun ihmisen muisti on lyhyt, ellei ole sitten laittanut kaikkea paperille, niin ei niitä lämpimiä päiviä tahdo muistaa.

Mutta kun talvetkin ovat alkaneet lämmetä, pahus vieköön.

Kaikki yli 50 vuotiaat muistavat vain ne lämpimät kesät ja lumiset, pakkasella maustettuna olevat talvet.

Mutta se kesä, senhän pitäisi olla lämmin, pitäisi ja pitäisi. Niin miksi? No siihen on totuttu, että kesä on lämmin. Ja talvet pakkasen kyllästämänä, lumihangessa rämpiessä.

Kesä on kuitenkin aika, kun tulee jäätelökioskit, toripäivä on joka arkipäivä nykyään, vihannekset alkavat valmistua, saa kotimaista vaikka joka päivä.

Ja ne uintiretket avovedessä, ei se vesi ikinä ole silloin kylmää, kun sinne pääsee. Mutta otapas kotona suihku 18-23 asteessa vedessä! Ei se olekaan niin lämmintä kuin uintivesi. Tai ei tunnu niin lämpimällä.

Olis kyllä hyvä ottaa aamuisin viileä suihku, saa sen kortisoli annoksen itselleen, mikä pitäisi olla hyvä omalle keholle.

Kesä on myös mattojen pesuaikaa. Voi sitä Mäntysuovan tuoksua, vaikka minusta siinä ei olekaan sitä tuoksua kuin ennen, vai tuntuuko se vaan? Matot nyt saa ainakin puhtaan tuoksun talven pakkasia odotellessa.

Kesä on myös näiden, minun mielestäni, inhottavien ötököiden aikaa, on punkkeja, hirvikärpäsiä, peruna-tuholaisia ja mitä muuta vielä. En tiedä, mutta kun aina sanotaan, että kaikilla on joku tarkoitus, näille en ole kuullut vielä mitä varten ovat.

Lämmintä kesää odotellessa
                                                    Sisko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti