torstai 22. syyskuuta 2016

Jos metsään haluat mennä nyt…

Hienoa aikaa löytää suppilovahveroita, varsinkin, jos vähän vielä sataisi vettä. Nämä helpot ja makoisat suppilovahveromuffinit tai –muffinssit, miten kukakin haluaa, onnistuvat takuuvarmasti. Nyt rohkeasti kokeilemaan! Meillä ainakin lapsetkin tykkäsivät.

Ohjeesta saa helposti myös laktoosittoman ja gluteenittoman. Suluissa on vaihtoehto ohjeen tuotteelle, jolloin muffinsseista tulee laktoosittomia, gluteenittomia tai molempia. Tuorejuuston makua vaihtelemalla voi varioida muffinsseja oman maun mukaan. Herkullisia hetkiä!

Suppilovahveromuffinssit

½ l tuoreita suppilovahveroita tai
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 rasia chilipaprikatuorejuustoa
(makua voi vaihtaa, löytyy laktoosittomia vaihtoehtoja) 
½ punaista paprikaa kuutioituna
½ dl tuoretta ruohosipulia silputtuna
2 munaa
1 dl maitoa (laktoositon maitojuoma)
4 dl vehnäjauhoja
(saman verran vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta)
½ dl ruisjauhoja (tattarijauhoja saman verran)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Puhdista ja paloittele sienet. Liota kuivattuja sieniä vedessä noin tunti. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu ja nosta sienet pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää pannulle öljy ja sipuli. Kuullota sekoitellen, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Nosta sivuun jäähtymään.

Kumoa kulhoon tuorejuusto, maito ja munat. Sekoita. Lisää joukkoon jäähtynyt sieniseos, kuutioidut paprikat, ruohosipuli sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti taikinaksi.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteisessa
uunissa noin 
20 minuuttia.

          …ja NAUTI!

                                   Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti