torstai 17. syyskuuta 2015

PUUKASA

Kesän alussa kävin joitakin kertoja palstallani, jossa on toistakymmentä puunrunkoa kaadettuna, aikomuksenani tehdä niille jotain. Kävi kuitenkin niin että nuotio ja makkaranpaisto voitti kaiken muun, joten alkukesä meni suunnittelussa sekä paikkojen tutkimisessa.


Sitten kun olin päättänyt että valmistan puunrungoista jonkinlaisen ”laavuntapaisen” ja paikkakin oli katsottu valmiiksi, niin ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Minulla ei ole minkäänlaista kiinnekohtaa rakentamiseen joten rakentaminen on väärä sana, oikeampi taitaisi olla askarteleminen lähinnä siitä syystä koska paikalla kävi alan asiantuntija, hän sanoi että tuosta ei tule mitään. Osittain on ollut oikeassa, vielä ei ole tullut juuri mitään näkyvää, ainoastaan pari kertaa olen jäänyt puiden alle, onneksi en loukannut itseäni pahemmin.

Tässä välillä on ollut kauniita ilmoja jolloin on käyty mustikkaa noukkimassa ja tietysti vietetty aikaa nuotiolla, jos syksy on kaunis puukasalla alkaa tapahtumaan, jollei puolukan poimiminen häiritse askartelua.

Tämä nyt on sellainen iäisyysprojekti, jonka aikana tulee suunniteltua kaikenlaista, seuraavaksi täytyy siirtää nuotiopaikka toiseen paikkaan, koska nykyinen ei ole tasaisella maalla ja hieman pienikin.



Minulla on siellä myös työkaluvarasto, kuten kaikilla rakentajilla. Siellä vain kävi joku, ja vei minulle tarpeellisia työvälineitä, koska osa kuitenkin jäi, rakensin uuden suojan toiseen paikkaan. Nyt ovat työkalut pysyneet, vielä luotan ihmisten rehellisyyteen ja paikka ei ole lukittu.



Olin jo suunnittelemassa harjakaisia, niin eikös Herra Murphy puuttunut asiaan, ja koko komeus kaatui päälleni. Tänä syksynä ei askarrella enää, parempi pysytellä suunnitteluosastolla.


jupe

1 kommentti:

  1. Hyvä J-P kyllä sitkeytesi vielä laavun valmistumisella palkitaan.Rankentamispuuha poikkeaa puusepäntöistä koko lailla. Siinä ei ole vannesahaa, oikohöylää apuna. Laavun rakentaminen on "kirvesmihen" työtä käytännssä - saha ja kirves ovat siinä työssaä hyvät välineet. Eli kirvesmiehen töitä ne ovat. On se luovaakin tytä. Ehkä lapiokin on tarpeen.
    Yritä vain sitkeästi. Kamariherrat tulevat sitten harjakaisiin,
    Niilo

    VastaaPoista