maanantai 4. toukokuuta 2015

Pikavuoron viimeinen matka

Maailmanmatkalla  Aasiassa osa 9

Yli neljä vuotta, 38 maata ja 90 000 kilometriä...
Pikavuoron viimeinen matka alkoi Turkista kohden Saloa Pääsiäisen aikaan, minulla ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta osallistua tähän, mutta pääsin kuitenkin osallistumaan viimeiselle osuudelle Helsinki - Salon tori.


Olin Kipparia sekä matkalaisia vastassa Länsisatamassa, väärinkäsityksen vuoksi olin paikalla hyvissä ajoin, katselin siinä matkustajia, joilla oli tuomisina Tallinnasta suuret määrät olutta.

Alkuperäisen aikataulun mukaan Tallinnan laivan ja matkalaisten piti saapua  13.30, siinä ei kuitenkaan tullut tuttuja, onneksi jäin kuitenkin odottamaan seuraavaa laivaa, sillähän he tulivat, tämäkin kuuluu pikavuoroon.

Tapaaminen pitkästä aikaa, hieno nähdä tuttuja, oli mieleenpainuva kokemus.

 Eestin puolella ei oltu vietetty vappua, joten pikainen auton koristelu, ja vappujuhlat voivat alkaa, vain vähässä määrin, koska torillekin piti päästä.

Lähes joka matkalla viihdepäälikkönä toiminut Pöke arvio, jos torille tulee 5-7 henkilöä tavoite on saavutettu, yllätys oli sitä suurempi kun tori olikin täysi.

Paluu torille oli sovittu klo 18.00, joten ennen sitä ei saanut olla, tapoimmekin aikaamme Kivihovilla lähellä Saloa, kippari osasikin ajoittaa kaiken juuri oikein, sillä olimme torilla tasan 18.00.


Torilla meitä oli vastassa yleisö, punainen matto, torvisoittokunta ja pientä ohjelmaa. Kotiinpaluu oli todella hieno kokemus. Me mukaan päässeet matkalaiset kokoonnuimme muistelemaan ja vertailemaan kokemuksiamme, minun kylläkin piti liueta hyvästä seurasta jo puolenyön aikaan.

Tämänhetkisen tiedon mukaan pikavuoroauto museoidaan, paikka tosin ei vielä ole varma, kippari lupasi hoitaa sen asian, kunnianosoituksena Ajokki Royalille.

...ja jonkun katselijan kommenttina "Onneksi meillä on Suomessa mahtavalla tavalla hulluja ihmisiä. Aina on ollut ja aina pitää olla. Lönnrot oli yksi heistä."

JUPE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti