perjantai 22. toukokuuta 2015

Maailmanmatkalla Islannissa osa 2

Toisena päivänä teimme vain kiertoajelun kaupungilla, jotta saimme levätä hieman, vaikka aikaero ei olekkaan kuin 3 tuntia, lepo tekee hyvää aikaan sopeutumiseen.

Täytyy tunnustaa, rahayksiköstä en ole varma koska hoidin raha-asiani pankkikortilla, joka kumma kyllä toimi siellä, taskuni pohjalla oli pieniä hiluja joilla hoidin esim. kahvin oston (joka oli todella hyvää joka paikassa), ja joitakin pieniä ostoksia.

Pääkaupunki Reykjavik, jossa olimme lähes koko ajan, on rakennettu tai saneerattu 70 - 80 -luvun rahakuplan aikana, ehkä mieleenpainuvimmat rakennukset, ovat kirkko mäen päällä ja lasipinnoitteinen oopperatalo, josta ei ole kerrottu mitä se on maksanut.
                             

Suomessa luullaan että nakkarilla jonotetaan vain täällä, minä voin esittää kuvan joka, osoittaa tämän luulon vääräksi. Sellainen tarina tällä pienellä, mutta suositulla nakkarilla on, että siellä on käynyt valtionpäämiehiä ja joitakin kuuluisuuksia.
                              

Hotellissa sain yhden hengen huoneen (varmaankin etten häiritse muita), Islanti on maa jossa, on panostettu matkailuun ja vieraiden hyvänä pitoon, ja he ovat siinä mielestäni onnistuneet.

Omaa teollisuutta ei ole, mutta muutama suuri alumiinitehdas on, raaka-aine kuitenkin tuodaan muualta, jopa Argentiinasta asti.

Kävimme myös Islannin tunnetuimman taiteilijan patsaspuistossa, hän on jo edesmennyt , mutta lahjoittanut ateljeensa ja teoksensa kaupungille, (koska nuo nimet eivät kiinnosta en muista hänenkään nimeään).

Parissa tavaratalossa kävin shoppailemassa. Siellä ei kuitenkaan ollut mitään jota olisi kannattanut tuoda Suomeen, hintataso sama kuin täällä. Olut oli jonkinverran kalliimpaa kuin Suomessa, kolmea paikallista olutta maistoin, koska en pidä oluesta, edes täällä, en anna arviota niistä, tuopit tuli kuitenkin tyhjennettyä.

Reykjavikin yöelämä on vilkasta, ravintolat ovat auki puoli viiteen. Nuoriso juhlii tosi rajusti, käyttäytyvät kuitenkin asiallisesti, mitä nyt vähän halusivat tehdä tuttavuutta turistiin, tupakanpolttoa harrastivat kaikki, se häiritsi hieman.

JUPE


Paluumatkan mielenkiintoisuuksiin päästänee jo seuraavassa… 

2 kommenttia:

  1. Olisko ollut Hallsteinn Sigurôsson patsaspuisto ? Kävitkö ollenkan Gullfossin putouksilla ja ihailemassa Geysirin komeaa toimintaa? Myös kahden eri mannerlaatan päällä seisominen onnistuu Islannissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sama heppu taitaa olla,montakin putousta oli matkalla,kuumat lähteet tuli tutkittua, noista laatoista kyllä kerrottiin. Jos joskus menen uudestaan vuokraan auton ja asun gesthousessa.

      Poista