lauantai 8. maaliskuuta 2014

Huolehdi ennenkuin joudut huolestumaan…

Puhun nyt aivoterveydestä, ellet otsikosta sen jo arvannutkin. “Aivojen käyttäminen ja harjoittaminen kannattaa.  Mitä enemmän käytät aivojasi sitä vastustuskykyisemmät ne ovat vaaratekijöille.” Aivoterveyttä ylläpitävänä ja ennaltaehkäisevänä neuvotaan harrastamaan kaikenlaisia ‘päätä vaivaavia’ tehtäviä. Tällaisen aktivoimiseksi SYTYssä kokoonnutaan joka kuukauden ensimmäinen torstai puoliltapäivin pelituokioon.

Maaliskuun 1. torstai oli saanut liikkeelle jo viitisentoista ‘rohkeaa’, joitten mielestä kaikkea kuuluu kokeilla  – ainakin kerran (paitsi sanomalehden ravivihjeitä ja… mikä kumma se mahtoi olla se toinen… kun ei aina kaikkea muista). Ja juuri tuosta(kin) syystä sinne pelituokioon mukaantulo kannattaa. Eikä viimekertaisista luultavasti kukaan jätä tulematta myös huhtikuun kolmas. Mielenkiintoisten pelien ja peliseuran kanssa parituntinen pyörähtää todella nopeasti. 

Esillä olevien kirjain-, sana- ja korttipelien lisäksi voit itse ehdotella/tuoda oman suosikkisi aivotoimintaa virkistämään. Jos vielä olet innokas neuvomaan sen hyödyntämistä myös kanssaihmisille, niin ilo ja hyöty on molemminpuolista! Voit myös kerätä kavereistasi porukan ja ‘valloittaa’ pöydän keskinäiselle peliturnauksellenne tai haastaa jonkun toisen yhdistyksen jäsenet leikkimieliseen koitokseen aivopärkinöitten särkemisessä. (Fundeeraajien ja KamariHerrojen keskenhän onkin jo ensimmäinen MuistiMittelö toimeenpantu Musta Kuulan puitteissa – ketkä mahtavat olla ne seuraavat rohkeat haastajat.) Nuo kuukauden ensimmäisen torstain pelituokiot ovat oivallinen harjoittelupaikka! Ja samalla saa uusia(kin) kavereita yhdistystoiminnan ympärille.


Tule mukaan!

IsoTimppa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti